Er du en av de mange som irriterer deg grenseløs over flyktninger som krysser grensen vår? Er du blandt dem som synes det suger skikkelig bøtte at de kommer for å stikke de lange snyltesugerørene sine dypt nedi den hellige statskassa til AS Norge? Har du brukt dine siste kroner fra NAV på bensin til en molotowcocktail og en eske fyrstikker, og er mer enn klar for å svi av et asylmottak? Du er i ferd med å bæsje skikkelig på leggen!

La meg forklare:
Du mener dette koster oss et hav av penger, og disse pengene må selvsagt overføres fra en eller annen post på budsjettet – og det har du helt rett i. Problemet er bare at Norge ikke slutter å ta imot flyktninger selv om du og dine likesinnede arrangerer grillparty på nærmeste mottak – eller på nærmeste «soon to be»-mottak for den saks skyld. Det betyr bare at stat og kommune må flytte på enda mer penger for å etablere andre mottakssentre, noe som igjen betyr at det blir enda mindre penger til de sakene du setter høyest. Hvis du har hørt uttrykket «å skyte seg selv i foten» så er det dette det handler om. Hvis du ikke har hørt om det så synes jeg du skal prøve det. Seriøst!

La oss nå si at du likevel setter fyr på kåken.
I tillegg til etablering av nytt senter vil det garantert bli medisinske kostnader også. Hvem tror du må være med på dette spleiselaget? Hvis du «lykkes» kan du få menneskeliv på samvittigheten. Er dette virkelig noe du kan forsvare?
Dessuten er det stor sannsynlighet for at du blir tatt, siden folk som deg er mye flinkere til å tenne på krutt enn å finne det opp. Dermed blir det kostnader i forbindelse med ditt opphold bak murene, og disse kostnadene må dekkes av..well, you know…

Har du hørt om Hitler?
Selvsagt har du det! Jeg blir ikke direkte overrasket hvis du har et bilde av fyren på rommet ditt. Som du vet syntes Hitler og gjengen hans at jøder var no’ skikkelig møkk, og de forsøkte derfor å uttrydde samtlige. Legg nøye merke til ordet forsøkte. De klarte det nemlig ikke – til tross for sinnsykt mange soldater og en militærstyrke som klart overgår din fyrstikkeske og bensinskvett. Tror du fortsatt at du kan utrette og oppnå mer enn «der führer» og nikkedukkene hans? Hvis du likevel er opptatt av å kopiere merittene, så husk at han avsluttet med ei kule i skallen og en pille cyanid…

Selvsagt er du medlem av en gruppe!
Kanske du fant en Facebook-gruppe med et velklingende navn. Kanskje «NÅRRGE FÅR NORRMENN»? Store bokstaver er viktig (ingen legger jo merke til gruppa ellers), og skrivefeil skyldes selvsagt dysleksi (og ikke ren skjær dumhet som er tilfelle med alle innvandrere). Så er det bare å trykke inn capslock’n, skrive hatefulle innlegg, pynte med norske flagg og legge ut linker til høyt respekterte og troverdige nettsteder som ingen andre enn dere kjenner til. Sleng gjerne på et bilde av en syrer med handlevogna full av brød, bare sånn for å understreke hva skattepengene våre går til. Det gjør susen!

OK rasistskalle – time for facts:
Verden er i forandring. Det betyr at vi må forandre oss med den. Menneskene som kommer hit fra Syria flykter faktisk på grunn av krig, ikke på grunn av fattigdom. Derfor kan vi glemme frasen om «å hjelpe dem der de er». Det hjelper nemlig fryktelig lite med ullpledd og hermetikk når IS kommer og banker på døra.
Jeg mener absolutt ikke at vi skal åpne alle grenser fullstendig ukritisk for alle som vil til Norge, men vi plikter å hjelpe mennesker i nød. Vi kan ikke legge armene i kors og tviholde på brunosten mens vi ser på at et helt folk blir slaktet.

En liten bombe til slutt:
Jeg er FrP-mann. Helt sant! Jeg stemmer ikke FrP fordi jeg er enig med dem i ett og alt, men fordi det er det partiet som står meg og mine meninger nærmest. I tillegg til partitilhørighet har jeg også noe annet i sekken, nemlig empati og hjertevarme. Derfor vil jeg at vi skal hjelpe de som virkelig trenger det fremfor å tenne fyrstikker i hytt og pine.

Så derfor spør jeg deg til slutt:
Er du HELT sikker på at det er lurt av deg å tenne den fyrstikken?

A man carries a wounded girl following a reported bombardment with explosive-packed "barrel bombs" by Syrian government forces in the Al-Mowasalat neighborhood in the northern Syrian city of Aleppo on April 27, 2014. Aleppo is divided between government and opposition control, and clashes on the ground, rebel fire and regime aerial bombardment have all increased there in recent weeks. AFP PHOTO / AMC / FADI AL-HALABIFadi al-Halabi/AFP/Getty Images

A man carries a wounded girl following a reported bombardment with explosive-packed «barrel bombs» by Syrian government forces in the Al-Mowasalat neighborhood in the northern Syrian city of Aleppo on April 27, 2014. Aleppo is divided between government and opposition control, and clashes on the ground, rebel fire and regime aerial bombardment have all increased there in recent weeks. AFP PHOTO / AMC / FADI AL-HALABIFadi al-Halabi/AFP/Getty Images